efsis
Знак за квалитет
sunce

 

ПРОФИЛ

ИСТОРИЈАТ

Компанијата е формирана во 1998 година. Нејзина основна дејност е производство на пилешко месо и таа е единствениот снабдувач на македонскиот пазар со свежо пилешко месо.

Pilko fabrikaПо завршувањето на подготвителните работи со првото производство ПИЛКО започна на 16.12.2000 година. Во почетните периоди на своето работење производството го реализираше само на скопскиот пазар. Во март 2001 ПИЛКО формира сопствена дистрибуција, а веќе во летото истата година го насочи своето производство и кон пазарите на останатите градови во Републиката. На крајот на ноември 2002 година ПИЛКО го оствари својот прв извоз.

ПОТЕНЦИЈАЛ

Обезбедување на опрема за производство на димено месо и салами како деликатесен производ на македонскиот пазар ... детално

НАГРАДИ

Награда за свеж стекЗнак за квалитетПрва награда за Свеж стек, во категорија на производство, преработка и конзервирање на производи од месо, доделена од Министерство за економија на Република Македонија на 25 Декември 2001 година.

 

 


Знак за квалитет за свежо пилешко месо, добиен од Здружение за млечни и месни производители во октомври 2003 год.

ПОТПОЛНО ПРИРОДНО!

Без вештачки стимулатори за раст!
Без употреба на коскено брашно!
Без вештачки состојки и недозволени адитиви!